Efteråret er over os og når vinden rusker i træerne og regnen pisker mod ruden, så er der ikke noget bedre end en dejlig cremet og mættende suppe at varme sig på.
Denne kartoffelsuppe er lavet med søde kartofler og løg tilsat lidt chili og lime og kokosmælk. Dette giver en lækker og let spicy smag.
Top suppen med sprødstegt bacon-knas, men dette kan også undværes og så er den også ideel for vegetarer. Der kan alternativt toppes med knasende kokoschips eller andet sjovt.
Denne opskrift er til 4 personer.
Du skal bruge følgende:
2 Løg (hakket)
2 Fed hvidløg (finthakket)
2-3 Store søde kartofler (skrællet og i tern)
1 Chili (hakket)
1½ Grøntsags-bouillonterning
1 Dåse kokosmælk
½ Lime
Salt, Peber
Olie til stegning
Topping: evt. bacontern, kokoschips eller andet
Skyl og klargør grøntsagerne – de søde kartofler skæres i tern ca. 2 x 2 cm.
Varm en tykbundet gryde op med lidt olie, og sautér løg, hvidløg, søde kartofler og chili i 7-8 minutter. Rør godt rundt, så det ikke brænder på.
Hæld vand over grøntsagerne i gryden, så det lige dækker og tilsæt bouillonterningen.
Lad det hele småkoge indtil kartoflerne er helt møre.
Tag gryden af blusset og blend suppen glat og cremet med en stavblender. Derefter tilsættes kokosmælken og suppen koges op i et kort øjeblik. Der kan eventuelt tilsættes lidt vand, hvis suppen er for tyk.
Smag suppen til med limesaft, salt og peber.
Suppen kan serveres med bacon-knas, kokoschips, ristede rugbrødscroutoner eller hvad du nu synes smager godt.
Velbekomme!
Ingen kommentarer