Hjemmelavet pizza

Der er ikke noget bedre end hjemmelavet pizza med sprød bund. Fyldet kan man jo variere i det uendelige og vi har alle vores helt egen favorit.

Personligt kan jeg godt lide en pizza med tynd sprød bund, let fyld og ikke for fed og tung. Jeg har her mit bud på pizza med kartoffelskiver og parmaskinke.

Jeg har rigtig god erfaring med at bruge Gorm’s opskrift på Pizzadej, se den her: http://bit.ly/2r4lvCq

Det betyder dog, at man lige skal huske at forberede dejen allerede dagen før.

Når pizzadejen er klar og har hævet den tid det kræver, er du klar til at forberede fyldet til pizzaen.

Tomatsovs:
½ ds. flåede tomater
2 friske tomater i tern
et lille rødløg i tern
½ fed hvidløg
6-7 blade frisk basilikum
Salt
1 spsk. olivenolie

Bland det hele i en skål og blend det med en stavblender.

Fyld til pizza (2 stk):
2-3 skrællede kartofler
2 stk. friske mozarellaost
8 skiver parmaskinke
Rucolasalat

Skær kartoflerne i tynde skiver.

Skær ligeledes den friske mozarellaost i skiver.

Del pizzadejen i to og rul dejen tyndt ud i en passende størrelse. Smør bundene med et tyndt lag tomatsovs og læg derefter tynde kartoffelskiver over hele bunden. Derefter fordeles der skiver af frisk mozarellaost ovenpå kartoflerne.

Bag pizzaen i alm. ovn ved 210 grader. i ca. 15 minutter. – Det er stor forskel på ovne, så hold øje med pizzaen, som er færdig når den er let gylden i kanten.

Når du har taget pizzaen ud lægges der parmaskinke og rucolasalat på og pizzaen er klar til at servere.