Brownie er altid godt – smagen af den meget intense chokolade, kan gøre alle glade.
I anledning af julen, fik jeg lyst til at gøre brownien lidt mere julet, derfor fik den et lille twist med smag af appelsin.
For at fuldende juletemaet, har jeg skåret brownien ud i en ring, og pyntet med frosting med hvid chokolade og appelsinsmag.
Jeg bagte brownien i en stor bradepande og efter jeg havde skåret browniekransen ud, var der kage nok til at jeg kunne udstikke 15 små kager med en udstikker i ø4 cm.
Alternativt, kan man skære sin brownie ud som et juletræ og pynte det.
Til en stor bradepande med chokoladebrownie, skal man bruge:
Brownie
500 g. Smør
300 g. Mørk chokolade
8 Æg
500 g. Sukker
275 g. Mel
9 spsk. Kakaopulver
3 tsk. Vaniljesukker
Et nip salt
Skal fra 2 usprøjtede appelsiner
Evt. 100 g. Hasselnødder
Hak chokoladen og hæld den i en skål.
Smelt smørret i en gryde. Hæld det smeltede smør over den hakkede chokolade.
Lad det stå et par minutter og rør så i skålen, så chokolade og smør blandes godt sammen.
I en stor skål, piskes æg og sukker lys og luftig.
Smør-/chokoladeblandingen tilsættes og der piskes videre et kort øjeblik.
Mel, kakao, vaniljesukker og salt blandes sammen. Sigt det i dejen og vend forsigtigt rundt indtil dejen er helt ensartet.
Tilsæt revet skal fra 2 usprøjtede appelsiner.
Hak hasselnødderne og dem i (dette kan udelades).
Beklæd en stor en bradepande med bagepapir – jeg lagde en stribe sølvpapir i den ene side af bradepanden, så formen blev ca. 31 x 35 cm.
Hæld browniedejen i bradepanden og bag brownien i 27-30 minutter.
175 grader – alm. ovn.
Brownien må godt være en smule underbagt når den tages ud – stil kagen på køl i nogle timer og gerne til næste dag.
Skær evt. kagen ud i en form/figur før den pyntes.
Frosting med hvid chokolade og appelsinsmag
125 g. Hvid chokolade
250 g. Blødt smør
150 – 200 g. flormelis
3 tsk. vaniljesukker
Skal og saft fra 2 usprøjtede appelsiner
Evt. grøn pastafarve
Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad og lad den køle lidt af.
Pisk smørret godt igennem indtil den er hvid og luftig (gerne 4-5 minutter).
Tilsæt derefter den smeltede hvide chokolade og pisk det godt sammen med smørret.
Tilsæt appelsinsaft og revet appelsinskal.
Derefter tilsættes flormelis og vaniljesukker. Start med 2/3 af flormelissen og tilsæt mere hvis massen er for flydende.
Konsistensen skal være sådan, at det er muligt at sprøjte små toppe, som bliver stående uden at flyde ud.
Hvis man ønsker en frosting med farve, tilsættes pastafarve.
Frostingen fyldes i en sprøjtepose med tylle, hvorefter brownien pyntes.
Slut evt. af med at pynte med chokoladekugler, marcipan sløjfe eller måske små brunkagesmåkager.
God fornøjelse og Glædelig Jul!
Ingen kommentarer