Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce – al la Lady og Vagabonden

Saftige krydrede kødboller i tomatsauce, er blevet en favorit hjemme hos os. Vi er ret vilde med at spise spaghetti og ofte er det den sædvanlige med kødsovs, men denne skønne ret, med en intens smag af tomat, er et super godt alternativ. Samtidig leder retten tankerne hen på Lady og Vagabonden.

Denne skønne ret er en nem og dejlig ret og kan let laves på en travl hverdag.

Nok til 4 personer.

Tomatsauce
2 Løg
1 Fed hvidløg
1½ dl. Hvidvin
1½ dl. Vand
2 ds. Flåede hakkede tomater
1 ds. Tomatpuré (lille)
2 tsk. Tørret oregano
1 tsk. Tørrede chiliflager (kan udelades, hvis man ikke bryder sig om en stærk ret)
3-4 spsk. Hvid balsamico
Salt og peber
Olie til stegning

Skær løg i lidt store tern og hak hvidløget fint. Svits løg/hvidløg i olie i en gryde i et par minutter.
Tilsæt hvidvin og lad det reducere til cirka halvdelen.
Tilsæt vand, flåede tomater, tomatpuré, balsamico og den tørrede oregano og chili og lad retten småsimre i ca. en halv time.
Inden servering smages saucen til med salt og peber.

Kødboller
500 g. Hakket oksekød (max. 10% fedt)
1 Løg
1 Fed hvidløg
1 bdt. Bredbladet persille
10 blade basilikum
1 tsk. Tørrede chiliflager
Salt og peber
Olie til stegning

Hak løg og hvidløg fint.
Hak ligeledes bredbladet persille fint.
Bland alle ingredienser godt sammen til en god fars.  Form klumper af farsen til små kødboller.
Brun kødbollerne af på en varm pande med olie og overfør efterfølgende kødbollerne til tomatsaucen og lad dem simre i saucen indtil retten er klar til servering.

Tilbehør
Fuldkornspasta
Revet parmesan
Evt. Friske halverede cherrytomater

Server kødboller i tomatsauce sammen med kogt fuldkornspasta, revet parmesan og hakket basilikum.
Pynt evt. også med halverede friske cherrytomater.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar