Luftige og lækre gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller – lækre og luftige med remonce og nougat

Fastelavn er mit navn…..!! – er du også vild med den helt klassiske fastelavnsbolle, så er denne opskrift værd at prøve.

Dog har den helt klassiske fastelavnsbolle fyld af vaniljecreme, hvilket jeg har ændret lidt på. Derfor er disse luftige fastelavnsboller fyldt med marcipan-remonce og lidt nougat. Men det er selvfølgelig også muligt at fylde fastelavnsbollerne med vaniljecreme (se opskrift på cremen her) eller en kombi af creme og remonce.

Opskrift til 12 stk. fastelavnsboller med remonce

2 dl. mælk
lidt salt
30 g. gær
2 æg
1 tsk. kardemomme
80 g. rørsukker
½ stang vanilje el. 2 tsk. vaniljesukker
120 g. blødt smør
ca. 500 g. hvedemel
1 æg til pensling

Remonce
100 g. marcipan
100 g. sukker
100 g. blødt smør

Desuden skal du bruge en pakke nougat.

Jeg bruger normalt en røremaskine til at ælte dejen, bare fordi det er det nemmeste.

Start med at lune mælken i en gryde og tilsæt saltet.

Smulder gæren i en stor skål og bland det sammen med æggene.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem let sammen med lidt rørsukker, for at få vaniljekornene fordelt – alternativt kan du bruge 2 tsk. vaniljesukker.

Tilsæt vanilje, sukker og kardemomme og bland det godt sammen med gær og æg.

Tilsæt nu den lune mælk og rør godt.

Tilsæt lidt mel og den bløde smør og ælt godt igennem, mens der tilsættes mere mel – ælt indtil dejen er glat og smidig. Det er lidt svært at sige præcis hvor meget mel der skal tilsættes, men vær opmærksom på, at dejen ikke må blive tør og hård.

Lad dejen hvile i 30 minutter.

Lav i mellemtiden remoncen.
Bland marcipan, sukker og smør og ælt det godt sammen til en jævn masse.

Skær nougat ud i små tern.



Efter hævning, rulles dejen ud på bordet i en stor firkant og max. en ½ cm. tykt.
Skær dejen ud i firkanter på ca. 14 x 14 cm. Læg remonce og et stykke nougat midt på dejstykket.
Fold hjørnerne sammen og tryk dejen godt sammen i samlingerne, således at du er sikker på at dejen er helt lukket, så fyldet ikke kan løbe ud under bagningen.

Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pensel bollerne med et sammenpisket æg.

Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i ca. 14 – 16 minutter. Hold øje med dem, de skal blive let gyldne.

Lad dem afkøle før de pyntes med glasur.

Desuden er der mulighed for, når bollen er færdigbagt, at halvere den og fylde den med flødeskum – prøv at varme en halv liter piskefløde op til kogepunktet og hæld det efterfølgende over 100 g. nougat eller måske Skumbananer fra “Carletti” – rør rundt indtil nougaten/skumbananerne er helt opløst og blandet jævnt med fløden. Dæk det til og stil det på køl i min. 4 timer. Pisk derefter fløden op til skum og sprøjt det på den halverede fastelavnsbolle.

2 Kommentarer

Skriv en kommentar