Foråret er over os, træerne får friske lysegrønne blade, dagene bliver lysere og vi rykker udenfor i den skønne vejr.
Skal du have gæster, indbyder foråret og sommeren, måske også til at servere en lidt mere frisk kage.
Her kan denne skønne Limekage med hvid chokolade-/limecreme, blive et kæmpe hit på kaffebordet…. måske endda serveret med en kold iskaffe.
Kagen har den lækreste svampede konsistens med en smule crunch fra de grofthakkede hasselnødder. Den friske hvide chokoladecreme med lime er prikken over I’et.
Kagen
200 g. Stuetempereret smør
200 g. Sukker
2 tsk. Vaniljesukker
4 Æg
Revet skal fra 1 Økologisk Lime
0,5 dl. Limesaft
150 g. Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
0,5 tsk. Natron
100 g. Revet marcipan
50 g. Grofthakkede hasselnødder (kan undlades).
Kom smør, sukker, vaniljesukker, revet marcipan og revet limeskal i en skål. Pisk det hele godt sammen.
Æggene tilsættes lidt ad gangen – pisk imellem hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver og natron og rør det i dejen. Tilsæt limesaft og rør det hele godt sammen til en jævn masse.
Dejen kan godt se en smule grynet ud, men kagen bliver super fin når den er bagt.
Hak hasselnødderne groft og vend dem i dejen.
Hæld dejen i en springform (diam. 22 cm.) og beklæd bunden med bagepapir og smør siderne godt.
Bag limekagen midt i ovnen ved 185 grader i ca. 40 minutter indtil den er gennembagt og gylden på overfladen.
Alle ovne bager forskelligt, så hold øje med kagen.
Lad kagen køle helt af og tag den derefter ud af springformen.
Hvid chokoladecreme m. lime
100 g. Hakket hvid chokolade
2,5 dl. Piskefløde
1,5 bl. Husblas
Revet skal fra 1 økologisk lime.
Udblød husblas i koldt vand i minimum 10 min.
Hak chokoladen og hæld den i en skål.
Riv limeskal udover chokoladen i skålen.
Hæld piskefløden i en gryde og varm den op til kogepunktet – fløden må helst ikke koge.
Hæld derefter fløden over den hvide chokolade. Lad den stå et par minutter og rør nu i fløden så den hvide chokolade smelter helt og det bliver en ensartet flødemasse.
Tilsæt husblas og rør igen indtil husblassen er helt opløst i den lune flødemasse.
Læg et stykke husholdningsfilm over flødemassen, således at filmen lægger henover overfladen af fløden og godt op af siderne på skålen. På den måde undgår man at der dannes kondens.
Stil flødemassen på køl i min. 4 timer og gerne til næste dag.
Når Limekagen er klar, piskes flødemassen til en lækker creme – pas på ikke at overpiske cremen, så skiller den.
Hæld cremen i en sprøjtepose med tylle og pynt kagen.
Slut evt. af med at rive lidt limeskal udover den pyntede kage.
Ingen kommentarer