Er du vild med de store lækre fastelavnsboller med flødeskumsfyld, så skal du bare læse videre.
Jeg har her nogle forslag til forskelligt fyld, som er lette at lave og som nemt kan kombineres lige som man selv ønsker det, så skal man bare finde ud af hvilken smag man er mest til.
Fyldet er perfekt at putte i alle slags fastelavnsboller, både vandbakkelser (se opskrift her), dem med wienerdej (se opskrift her) eller som ekstra fyld i en gammeldags fastelavnsbolle (se opskrift her).
På billedet ovenfor, har jeg lavet følgende kombination:
– Blåbærskum & vaniljecreme
– Nougatskum & Karamel
– Karamelskum & Baileyscreme
Mængderne her skulle gerne passe til 6 stk. fastelavnsboller.
Blåbærskum
Denne skum kan nemt erstattes af andre bær, eks. hindbær, jordbær el.lign.
100 g. Økologiske blåbær
3 spsk. Vand
50 g. Sukker
1 tsk. Vaniljepasta
4 dl. Piskefløde
Kom blåbær, vand, sukker og vaniljepasta i en gryde og lad det småsimre i 5 minutter.
Hæld blåbærmassen op i en si så saften bliver siet fra. Lad saften køle helt af.
Pisk fløde og 5 spsk. blåbærsaft til en luftig skum. Pas på ikke at piske for meget så skummet bliver grynet.
Hæld blåbærskummet i en sprøjtepose med tylle og sprøjt skummet i bollerne.
Vaniljecreme
Se opskriften her: Vaniljecreme
Karamelskum
100 g. Gold Chokolade el. Hvid chokolade med karamelsmag
4 dl. Piskefløde
Hæld chokolade og piskefløde i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Sluk og rør let rundt i det indtil alt chokolade er smeltet.
Hæld fløden i en skål og dæk med husholdningsfilm – lad filmen lægge ovenpå flødens overflade, så danner det ikke kondens.
Stil karamel-fløden på køl i min. 4 timer eller indtil næste dag.
Pisk karamel-fløden til en let og luftig skum – hæld i en sprøjtepose med tylle og pynt fastelavnsbollerne.
Baileyscreme
Jeg har brugt baileys-cremen som fyld i midten af fastelavnsbollen og skulle derfor ikke bruge så meget.
Hvis det skal være den dominerende ingrediens i bollen, skal opskriften nok dobles op.
125 g. Mascarpone
1,5 dl. Piskefløde
0,5 dl. Baileys
Kom mascarponen i en skål og pisk den let.
Tilsæt piskefløde og baileys og pisk det hele til en let skum. Det kan godt tage lidt tid før det bliver til skum.
Nougatskum
100 g. Nougat
4 dl. Piskefløde
Hæld nougat og piskefløde i en lille gryde og varm det op til kogepunktet. Sluk og rør let rundt i det indtil alt nougat er smeltet.
Hæld nougat-fløden i en skål og dæk med husholdningsfilm – lad filmen lægge ovenpå flødens overflade, så danner det ikke kondens.
Stil nougat-fløden på køl i min. 4 timer eller indtil næste dag.
Pisk fløden til en let og luftig skum – hæld i en sprøjtepose med tylle og pynt fastelavnsbollerne.
Skumbanancreme
Find opskriften her: Skumbanancreme
Ingen kommentarer