Salat med friske figner og bolsjebeder

Efterårs salat med friske figner, bolsjebeder og valnødder

Lige nu er der sæson for friske figner, hvilket inspirerede mig til at lave denne skønne efterårs salat, som også er fyldt med flotte stribede bolsjebeder, der med sine røde og hvide striber pynter smukt i salaten.

Desuden er der tilsat lækre sprøde og saftige danske æbler, valnødder og syltede rødløg.

Ingredienser:

1 ps. Rucola salat
2 Friske figner
1-2 Bolsjebeder (kommer an på hvor store de er)
1 Æble
Syltede rødløg (find opskriften her)
½ pakke Feta
50 g. Valnødder
2 tsk. Flydende honning
2 tsk. Smør

Marinade:

2 spsk. Citronsaft
1 spsk. Hvidvinseddike
2 spsk. Olivenolie
Lidt salt og peber

Start med at varme en pande op, smelt smør og honning og tilsæt valnødderne. Rist valnødderne indtil smør/honning er godt fordelt.
Lad valnødderne afkøle på bagepapir.

Skræl bolsjebederne og skær dem i meget tynde skiver med en skarp kniv, eller brug et mandolinjern. Læg skiverne i en lille skål.

Lav marinaden ved at blande alle ingredienser godt sammen og hæld det derefter over bolsjebederne og rør det godt sammen.
Lad bederne stå og trække i marinaden i en halv times tid inden de kommes i salaten.
Gem den overskydende marinade til salaten.

Skyl og skær de friske figner i små både og skær æblet i små tern.

Bland rukola, figner, æbler, bolsjebeder, syltede rødløg og valnødder i en skål eller på et fad og smulder feta over.

Hæld den overskydende marinade fra bolsjebederne over salaten inden servering.

Efterårs salat

Spis denne efterårs salat som et lækkert frokostmåltid eller server som tilbehør til kødretter.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar