Hvem elsker ikke gammeldags æblekage? Jeg tror næsten alle kan lide den skønne kombination af de let syrlige æbler, det søde knas og flødeskum.
I denne version har jeg skiftet makroner eller æblekagerasp ud med en skøn nøddecrunch, som giver lidt mere bid. Man kan også blande nøddecrunch og knuste makroner, så bliver det lidt mere sødt imellem lagene.
Jeg har valgt at portions anrette i små glas, men man kan selvfølgelig også bare lave en stor æblekage i en skål.
Opskrift til 4-6 portioner i glas (afhængig af glassenes størrelse)
Æblegrød
800 g. Skrællede æbler
100 g. Sukker
1 dl. Vand
2 tsk. Vaniljepasta eller ½ stang vanilje.
Skræl æblerne og skær dem i mindre tern.
Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, vand og vanilje og kog det ved svag varme indtil æblerne er kogt ud. (bruger du vaniljestang, så kog gerne stængerne med og fjern dem efter kogningen).
Hvis æblerne er meget sure, skal der eventuelt tilsættes mere sukker – smag grøden til.
Lad æblegrøden køle af i køleskabet.
Nøddecrunch
75 g. Hasselnødder og Mandler
30 g. Rasp
50 g. Finvalsede havregryn
50 g. Sukker
3 spsk. Flydende honning
40 5. Smør
Hak hasselnødder og mandler lidt groft.
Smelt smør og honning på en pande ved middel varme.
Hæld nødder, mandler, rasp og havregryn på panden og rist det indtil det er let gyldent – ca. 5 minutter.
Hæld nøddecrunchen over på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
Anretning
2,5 dl. Piskefløde
2 tsk. Vaniljesukker
Evt. Makroner
Fløde og vanilje hældes i en skål og piskes til en let skum
Start med at hælde lidt æblegrød ned i bunden af et glas, kom derefter et lag nøddecrumble ovenpå (og evt. lidt knuste makroner) og top med flødeskum.
Anretter du i en højt glas, kan du gentage proceduren og lave flere lag.
Ingen kommentarer