REKLAME//
Jeg var forbi “By Schøn” i Aalborg, hvor de forhandler de skønne produkter fra Nicolas Vahé – der blev jeg fristet af den skønne JAM med “Red Pepper, Raspberry & Chili”, uhh den så bare så lækker ud. Man kan spise den sammen med ost eller charcuteri, men jeg tænkte, at den måske også kunne bruges til andet.
Her om efteråret og vinteren er jeg vild med at spise grønkål og prøvede derfor at tilsætte denne lækre JAM som “dressing” til kålsalaten – det var et hit! Du får en super lækker kombination af den søde hindbær og den stærke chili, uden at den brænder.
Opskrift på grønkålssalat:
250 g. hakket grønkål (jeg plejer at købe det færdighakket i supermarkedet)
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 appelsin
1 æble
1 granatæble
1 lille rødløg
50 g. dadler uden sten
Fetaost
lille håndfuld hakkede saltmandler
evt. chili i tynde skiver
Start med at snitte kålen, hvis den ikke er købt snittet. Tilsæt sukker og salt og kram kålen godt til den falder lidt sammen, dette gør kålen lettere og mere delikat at spise.
Skræl appelsinen og skær den i små stykker, fjern kernehus fra æblet og skær det i tern. Del granatæblet og pil kernerne ud. Skræl rødløget og skær det i små stykker. Skær dadlerne i små stykker.
Vend grønkålen med appelsin, æble, granatæble, rødløg og dadler samt smuldret fetaost og hakkede mandler – tilsæt evt. også rød chili skåret i tynde skiver.
Vinaigrette
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
Rør eddike, sennep, honning og olie sammen til en dressing og vend den sammen med salaten.
Top salaten med JAM “Red Pepper, Raspberry & Chili” fra Nicolas Vahé – kan købes hos “By Schøn” – alt hvad kvinder elsker.
Du kan også vælge KUN at tilsætte enten Vinaigretten eller JAM’en 🙂
Velbekomme!
Ingen kommentarer