Nøj, hvor det længe siden jeg sidst har bagt kage, men denne weekend fik jeg helt utroligt lyst til jordbærkage. Valget faldt på denne Mazarinkage med jordbærskum og masser af friske bær.
En kage som bare smager af sommer!
Kagen er glutenfri, i stedet for mel er der tilsat mandelmel. Man kan desuden udskifte den almindelige piskefløde til jordbærskummet med Laktosefri Piskefløde og så har du en både gluten- og laktosefri kage.
Jeg har toppet kagen med jordbær og har rørt flødeskummet op med jordbærkompot. Jordbærrene kan naturligvis erstattes af alle mulige andre bær, og man kan helt udelade at tilsætte bærkompot i flødeskummet og bare nøjes med smagen af vanilje.
Alternativt, kan man erstatte jordbærskummet med en lækker vaniljecreme – se opskriften her.
Både mazarinkagen og jordbærkompotten kan sagtens laves dagen før. Kagen holder sig lækker saftig, hvis den bare pakkes ind i husholdningsfilm eller opbevares i en lufttæt beholder.
Denne opskrift passer bedst til en springform på 22 cm. – svarer til ca. 8-10 pers.
Det skal du bruge:
Mazarinkage
175 g. Blødt smør
125 g. Sukker
2 tsk. Vaniljesukker
175 g. Marcipan (Revet)
4 stk. Æg (Str. M)
85 g. Mandelmel
Jordbærskum
100 g. Frosne jordbær el. Skovbær (Kan også bruge friske)
50 g. Sukker
3 spsk. Vand
2,5 dl. Piskefløde
1 tsk. Vaniljesukker
Pynt
Evt. Mørk Chokolade el. Cara Crakine (til at smøre på Mazarinkagen)
Friske jordbær el. andre friske bær
Sådan gør du:
Mazarinkage
Start med at tænde ovnen på 180 grader (Alm. ovn).
Riv marcipanen groft.
Kom vaniljesukker, sukker, revet marcipan og blødt smør i en skål og pisk det godt sammen til en jævn masse uden klumper.
Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk mellem hvert æg.
Til sidst hældes mandelmelet i og det hele vendes forsigtigt sammen.
Tag en springform på 22 cm og fór bunden med bagepapir. Jeg smører ikke siderne, da kagen nemt slipper, hvis man kører en kniv rundt langs kanten efter bagning.
Hæld dejen i springformen og bag kagen ved 180 grader i 30-35 min. – hold øje med kagen, den skal gerne være jævnt bagt og gylden på toppen.
Lad mazarinkagen køle helt ned.
For at toppe smagen på kagen, kan man med fordel smøre kagen med mørk chokolade – den smarteste måde at gøre det på, er ved at lægge mørke chokoladeknapper eller pålægschokolade ovenpå mazarinkagen mens den stadig er lun. Så smelter chokoladen og den kan smøres ud med en pensel.
Jeg havde en bøtte Cara Crakine, som er en cremet karamel mælkechokolademasse tilsat crunch, hvilket også er et super lækkert alternativ at smøre ovenpå på kagen (Se billede).
Jordbærskum
Kom jordbær, vand og sukker i en gryde og lade det småsimre i ca. 10-15 min. mens der indimellem røres lidt i det.
Når jordbærrene er møre, blendes kompotten med en stavblender og stilles på køl. Har du ikke en stavblender, kan bærrene også bare moses godt.
Når jordbærkompotten er helt afkølet, piskes fløden sammen med vaniljesukker, til en fast skum.
Tilsæt derefter jordbærkompotten lidt ad gangen og vend det rundt med flødeskummet indtil man har en lækker lyserød skum, som stadig er fast nok til at holde formen ovenpå kagen.
Pynt
Stil mazarinkagen på et kagefad og fordel jordbærskummet ovenpå kagen og top til sidst med friske bær.
Server kagen med det samme eller stil den på køl indtil servering.
[…] Til denne opskrift har jeg brugt en form fra Silikomart – CYLINDER, ø 40, h 20 mm. Hvis du ikke har denne form, kan man bruge en minimuffins-bradepande – husk at smøre formen før dejen hældes i.Denne lille mazarinkage kan også gøres glutenfri, følg så denne opskrift her […]
Hej
Sikken en lækker opskrift
Kan bunden fryses, og på selve dagen tages op og pyntes?
Venlig hilsen Lisette